Alessandro Sigismondi: Mein Drishti, mein Leben

Alessandro Sigismondi: min Drishti, mit liv

Alessandro Sigismondi er en af ​​de bedste og mest kendte yoga fotografer over hele verden. Også for Mandala står han regelmæssigt bag kameraet. Hans øje for detaljer, for poser og det specielle humør, han skaber, gør hvert billede til et kunstværk. I vores blog fortæller han, hvordan han kom til yoga og fotografering og rapporterer fra sit nye projekt, Drishti-boksen.
Sundhed og selvansvar Du læser Alessandro Sigismondi: min Drishti, mit liv 4 Minut Blive ved Vegansk silke: det økologiske og dyrevenlige alternativ

Det skete en nat for et par år siden. Det var 2012, og jeg kom hjem fra en lang dag på arbejde, da jeg stillede mig selv et simpelt spørgsmål: "Hvad gør mig glad?"Svaret kom hurtigt. Først og fremmest var fotografering, en lidenskab, som jeg har haft siden mine teenageår. Så var der utvivlsomt yoga, en disciplin, som jeg først fandt senere i mit liv takket være min kone. Det, der bestemt var klart, var, at mit job i reklamebranchen ikke var på denne liste stå. Samme aften, efter 13 år som en succesrig tekstforfatter i forskellige italienske agenturer, besluttede jeg at afslutte mit job, leje min lejlighed ud og gøre noget virkelig vanvittigt for første gang i mit liv.

Jeg købte en envejsbillet til Indien til mig selv, min kone og vores søn. Jeg gjorde dette instinktivt, uden strategi og ingen planer, bortset fra at jeg ville bruge meget tid på min måtte, lege med min søn og måske tage nogle seje rejsebilleder. Men skæbnen havde andre planer.

Det sted I Indien, hvor jeg ankom, er en by, der hedder Mysore. Mange mennesker i yogasamfundet kender Mysore, fordi det er stedet, hvor Ashtanga Yoga - også kaldet Ashtanga Vinyasa Yoga - stammer fra. Og det var netop derfor, jeg var der. Så hvis du aldrig har været i Mysore, forestil dig et sted, der traditionelt er indisk i sin kerne, men byder tusinder af mennesker fra hele verden velkommen til at studere yoga der hvert år. Mange af dem er allerede en yogalærer er andre ved at blive lærere.

Det, jeg så foran mig, var dette enorme farverige samfund af yogier fra hele verden: det var noget nyt og uventet, i en æra, der var langt foran Instagram, yogaudfordringerne på TikTok og tutorials på Youtube.
Yoga var endnu ikke populær, og for mainstream var det ikke cool.
Da jeg boede der og var en del af dette samfund, følte jeg, at folk skulle vide, hvor smuk og inspirerende yoga kan være.

Derfor begyndte jeg at tage billeder og videoer af yoga-udøvere. Det var en spændende oplevelse. Ordet kom rundt, og jeg blev kaldt fra overalt for at tage den slags billeder. Siden da har jeg gjort dette og gået fra et sted til et andet uden afbrydelse med en klar mission i tankerne: at vise verden yogaens skønhed.

 

Jeg har portrætteret mange kendte yogalærere, arbejdet for studier og mærker. Måske har du allerede set nogle billeder af mig i Mandala nyhedsbreve, sociale medier og kataloger.
Da pandemien ramte i 2020, og jeg bremsede mine rejser, havde jeg endelig tid til at sætte mig ned ved computeren og se på de harddiske fulde af fotos, jeg havde taget gennem årene, og ideen om at skabe en samling af dem kom op.

I mellemtiden ændrede min ide om, hvad jeg ønskede at vise med mit kamera. Faktisk har hele yogascenen ændret sig.
Det, der var nyt for 10 år siden, var ikke længere nyt. Instagram var fuld af mennesker, der gjorde de mest avancerede positioner. Var det virkelig nødvendigt at vise mere af det?

Så jeg begyndte at vise, at inspiration kan have forskellige former og manifestationer. Jeg begyndte at indarbejde en masse kunst og kropsmaleri i mine malerier. Jeg har også kigget på andre discipliner, såsom moderne dans, luftkunst, cirkuskunst og poledans.
Yoga handler trods alt om øjnene og hjertet, ikke kun om måtten.

Med dette i tankerne oprettede jeg Drishti-boksen, en samling af 108 af mine yndlingsbilleder.
I yoga er drishti omdrejningspunktet, det punkt, som man ønsker at koncentrere sig om. 108 er et specielt nummer, antallet af perler af en mala.
Og ligesom perlerne fra en mala kombinerer disse 108 fotos alt, hvad jeg elsker, det hellige og det daglige, ghats i Varanasi og strandene i Tulum, junglerne på Bali og ørkenerne i Nevada. Fleksibilitet og rummelighed, provokation og fordybelse. Jeg betragter Drishti-boksen som et kunstobjekt, der kan samles, men ikke behøver at samle støv på en hylde. Hun kan bo hos dig.

Du kan se og købe Drishti boksen her.