Deshalb solltest du Bio-Baumwolle kaufen

Derfor bør du købe økologisk bomuld

Bomuld er den mest populære naturlige fiber i mode- og tekstilindustrien. Men hun er også farlig. Vi afslører, hvorfor du kun skal indstilles til økologisk bomuld!

Yoga til gravide kvinder Du læser Derfor bør du købe økologisk bomuld 3 Minut Blive ved Yoga Ferie: 3 Yoga Resorts Du skal vide

Økologisk bomuld økologisk bomuld

 

Bomuld er åndbar, rivebestandig og absorberende - Kort sagt: En sand all-rounder! Ikke for ingenting hun har været århundrederne Mest populære naturlige fibre I tekstil- og beklædningsindustrien.

Men bomuld har ikke bare fordele.: Din dyrkning forbruger store mængder vand, pesticider og gødning laster jorden og farvandet og kan endda være farlige for bomuldsbønder. Derudover oversvømmer gen-manipulerede bomuldsplanter markedet og truer eksistensen af ​​mange bomuldsbønder. I det mindste så længe bomuldsdyrkningen foregår konventionelt!

Mens omkring CIRCA. 99 procent af verdensomspændende bomuldsdyrkning Konventionelt betjent, omkring en procent af bomuldsmarkedet har specialiseret sig i dyrkning af økologisk bomuld.

Men hvad der faktisk er bag det, er økologisk bomuld bedre end konventionel bomuld, og hvad er forskellen?

 

Skygge sider af bomuldsproduktion

Dyrkningen af ​​konventionel bomuld ledsages normalt af brugen af ​​store mængder Pesticider og gødning. Således bekæmpes skadedyr, og afgrøderne er forberedt til høsten: Kun en kemisk tilladelse gør det muligt at høste den modne bomuld. For en sæson kommer bomuld omkring 20 gange med giftstoffer i kontakt - Dette er et relativt højt nummer. For intet andet produkt fra landbruget anvendes mange planteforbindelser.

Det har Fatale konsekvenser for mennesker og miljøet: De giftige kemikalier forurener floder og søer og endda komme ind i grundvandet. Men de ødelægger ikke kun skadedyrene, men også de såkaldte modtagere, der bidrager til landbrugsjordets frugtbarhed. Dette skader desuden naturen.

Vandets emne spiller også en stor rolle: Bomuldsanlægget kræver store mængder ferskvandAt trives. I mange tilfælde er der brug for kunstig vanding. Episoden: Grundvandsniveauet er tilbage, drikkevand er sværere at opnå for mennesker, gulvene fordeles og bringe mindre udbytter. Især dødelig: tørring af farvande gennem kunstig kunstvanding - som i tilfælde af Aralse..

Økologisk bomuld - Økologisk bomuld i en landmands arm

 

Bomuld: Fare for miljøet og mennesker?

Men ikke kun for miljøet har bomuldsdyrkningen fatale konsekvenser. Mange bomulds voksende områder er i Udviklingslande. Der mangler bomuldsindretningerne ofte udstyr og den nødvendige viden til at beskytte sig tilstrækkeligt, før de anvendte gifter. Resultatet er akutte PesticidforgiftningFor eksempel bringe åndenød, kvalme eller hovedpine. Langsigtede virkninger er kendt: Immunsystem, nervesystem, hormonbalancen og reproduktionssystemet kan påvirkes. Ifølge estimater af HVEM Hvert år dør omkring 20.000 mennesker på grund af pesticidforgiftning i landbruget.

Dyrkning af konventionel bomuld betragtes generelt som et stort problem for mennesker og miljø. Bør ikke ikke være bedre helt afkaldt?

Nej, så vidt det ikke behøver at komme. Løsningen er: Organisk bomuld! I modsætning til den konventionelle bomuld gør hun meget ret! Erfarne herHvorfor skal du nødvendigvis skifte til økologisk bomuld!

 

    Har du allerede økologisk bomuld i din garderobe? Vores Yoga stilarter fra økologisk bomuld Er bestemt en god start!