Frauen können alles

Kvinder kan gøre alt

Fortæl vores tyske familieminister Franziska Giffey. Vi beviser det i flere måneder igen. Fra private husholdninger helt. Vi kvinder skove, at vi holder butikken kører. Fordi vi kan.

Kvinder kan gøre noget. Siger vores tyske familieminister Franziska Giffey. Vi har bevist dette igen i et par måneder, det være sig på hospitaler, skoler og børnehaver, plejefaciliteter og i detailhandel, hvor omkring 80% af arbejdstagerne er kvinder. For ikke at nævne private husholdninger, hvor mere 90% lektier, børnepasning og alt, hvad der også er sandt, er gjort af kvinder. Vi kvinder gør det, vi holder butikken går. Fordi vi kan.

Men vil vi også have det?!

Sikker på, vi ved, at vi er stærke, resistente, alsidige og derfor universelt anvendelige - men det er så godt? Er det ønskeligt? På et tidspunkt besluttede jeg ikke at være i stand til mere. Fra en dag til næste - Zack! Gaven var væk. Jeg var i stand til at slot godt, skrue, hammer; Jeg var i stand til at oprette gode bogstaver af klager for falske elregninger, jeg kunne bemærke aftalerne af alle familiemedlemmer, kunne afvikle skænderier og renovere lejligheden.

Men på et tidspunkt besluttede jeg mig ikke mere at kunne gøre meget af det. For eksempel flytter møbler og bærer tunge indkøb, jernbjælker, sy på knapper og korrekte lektier: Schwupp - Glemt! Fra en dag til en anden. Selv mine grandiose multitasking kapaciteter-med en knust mobiltelefon på øret med kollegaen, der organiserer noget erhverv, omrør med højre i kasseren, bære den nagende fireårige til venstre og svinge den skrigende baby i vuggen-fra En dag var dette svimmel, tvivlsomt talent forsvundet. Pludselig ungaped - hvilken slags befrielse var det! 

Ærligt: ​​Jeg havde lært min lektion et par år tidligere. En temmelig smertefuld lektion. På det tidspunkt var der dog i modsætning til dinkerne (dobbelt indkomst, ingen børn) jeg var en enkelt freelance kunstner med to børn, kort sagt: dobbelte børn, ingen indkomst. Så min krop var nødt til at fortælle mig klart, med herniated disk, tinitus og irritabelt tarmsyndrom, der nu er slutningen af ​​alle -round og perfektionskrav. Siden da var jeg blevet meget bedre i at spore, hvor langt jeg kan gå med min overbelastning, og når det er på tide at sige "nej!" Men vi kvinder, især mødrene blandt os, er mestere i selvstændigexploitering.Så snart jeg var gået ind i landet i et par år, fandt jeg mig selv igen i den universelle dronninges rolle. Denne gang var det ikke en herniated disk - trods alt havde jeg udviklet en rimelig regelmæssig yoga praksis - det var et kig på kalenderen, der fortæller mig, at i stedet for regelmæssig praksis af mine asanas, havde jeg yogaklasserne hviskede endnu mere regelmæssigt i fordel for "presserende gennemførelse".

Hvilken viden, da jeg endelig lærte at skelne mellem "presserende" og "vigtig"!

Hvor befriende, blot beslutter dig for dig selv, hvad der er virkelig vigtigt - en pause, en samtale med kæresten, en tur i naturen, en meditation - og ikke altid at skulle gøre alt i starten, der forekommer presserende. Sikker på, at tøjet ønsker at blive hængt, påmindelsen er betalt, og lektier er passet. Men sjældent er noget så presserende, at det ikke engang ville være en halv time for det vigtige. Tværtimod: Da jeg besluttede ikke at kunne gøre alt mere, har jeg pludselig meget tid til rådighed! Ganske vist svarer graden af ​​ordre og renlighed ikke længere helt til mine ideer. Men ideer kan ændres. Dette er mindre udmattende end at gøre alt selv.

Pludselig skiftede min familie opførsel pludselig pludselig. Børnene opdagede deres sjove at forberede middag for os, min mand udviklede en vis tilfredshed med færdiggørelsen af ​​irriterende behov. Sikkert var jeg forenet, og det blev afspejlet i mine børn og min mand.

Jeg var nødt til at tænke på et stykke tid på mine behov på den ene side og mine grænser på den anden. Min regelmæssige yoga praksis og daglige meditationer hjalp mig. Og jeg var nødt til at lære at tale om det,Ja, det skal kommunikeres!). Der ofte ikke falder meget let. Endelig er et århundredes-gamle krav til perfektion i USA i USA, som ikke er direkte forårsaget af et par årtier af frigørelse, uddannelse og i bedste fald i god uddannelse, som vi har det samme og handler i overensstemmelse hermed. Og himlen igen, ærligt: ​​Hvad er der bedre end at være perfekt?!

Der er en smuk ting: I lidelse og kaos lukker øjnene, dyb indånding og smil. Være med dem. Med sig selv være en. Verden fortsætter med at vende. Vi kan selv finde sig ider kan forlade det, og vores medmennesker tillidder kan lære. Dette har at gøre med mod og tillid - for begge er kvindelige specialister. Vi kan endda frigive alt - selv. Intet hjælper mig så meget som min yoga praksis.

Inhalere. Ånde ud. Smil. 

Tekst: Nirit sommerfelt