Gesundheit und Selbstverantwortung

Sundhed og selvansvar

Vi alle kan styrke vores immunsystem og så ikke kun forhindre sygdomme, men også føre et godt og tilfredsstillende liv. Yoga, tid i naturen, afslappende søvn og sund kost bidrager væsentligt til at styrke forsvaret.

"Mikroben er intet, Milieu er alt!" Dette citat kommer sandsynligvis fra Antoine Béchamp, en fransk læge, kemiker og apotek, der boede i det 19. århundrede. Hans bidragyder Louis Pasteur hævdede på den anden side det nøjagtige modsatte. Han sætter, som vedrører fremkomsten af ​​sygdom, på patogenet snarere end værten. På hans døds seng skulle han dog endelig have givet Béchamp. I sidste ende er sandheden nok, hvordan så ofte at finde i midten.

Derfor, i alle forebyggende foranstaltninger, der kommer fra laboratoriet, og deres effektivitet, kan jeg heller ikke dømme eller ønsker, helt sikkert en god ide at styrke miliografien for at gøre det så ubehageligt som muligt til en virus. Derudover understøtter god sundhedspleje tillid til din egen selveffektivitet. Selv relevant at håndtere dit eget helbred er også nyttigt med hensyn til frygt for infektion. Hvem ved, at han har givet godt for dit eget immunsystem, kan hellere sidde tilbage afslappet, som en person, der har givet ansvaret for ydersiden og kun håber på, at alt går godt.

Moderat last

For at styrke immunsystemet er nogle foranstaltninger afgørende og ikke undervurderes i deres virkning. På den ene side er en moderat sportsbyrde vigtig. Bevægelse i ilt ligevægt, i. På den friske luft spiller en stor rolle. For eksempel er skovvandringer ("Waldbaden") kendetegnet ved de terpener, der produceres af træer, som absorberes via ånde og hud, blodtrykssænkning, kardiovaskulærstabiliserende og spændingsmøring. Den regulerende virkning på nervesystemet om bevægelsesformularer som Yoga, Tai Chi og Qi Gong er vigtigt at nævne her. Kølebehandling i form af skift brusere eller isbades er også en effektiv tilgang, såvel som sauna.

Ernæring og søvn

Ud over en sund kost, der skaber et grundlæggende miljø i kroppen med en høj andel frugter og grøntsager, skal en faktor ikke undervurderes: vores søvn. Hvis vi ikke sover nok og afslappende, kan vi stadig fodre så godt og flytte meget: En virkelig stabil sundhedstilstand skal ikke nås. Faktisk har den dødelig indvirkning på vores helbred, hvis vi ignorerer dette aspekt. Hvem sover ikke godt, har at gøre med følgende udseende: personlighed, reduceret opmærksomhed, øget appetit, hurtigere hudimering, reduktion til tab af libido, svækket immunsystem, 50% højere risiko for fedme, 33% højere risiko for at modvirke demens. 5 år reduceret forventet levetid, 300% øget sandsynlighed for kold sygdomme, øget sandsynlighed for hjertesygdomme, permanent hjerneskade, reduceret stressfasthed, svækket viljestyrke mv.

På den anden side kan en god søvn spare os mange penge til dyre terapier og medicin, det er bevist at være mere effektivt end meditation, sikrer selvtillid, godt humør, en attraktiv karisma og styrker disciplinen, hukommelsespræstationen, koncentration og kreativitet. Han er også grundlaget for, at vi oplever frekvensstrømforhold, der har en positiv, aftagende effekt på hele organismen. Det er derfor muligt at sige, at dette emne er den mest effektive håndtag, næsten Turbo Booster, som vedrører vores helbred.

Afslappende søvn

Vi går gennem flere søvncykler i søvn. Hver cyklus består af tre søvnfaser: den lette, dybe og rem-søvnfase. Når vi vågner op i lyset eller REM-søvnfasen om morgenen, kan vi normalt starte godt og hvile på dagen. Men hvis vækkeuret ringer i den dybe søvn, kommer vi næppe ud af sengen. Det er derfor fornuftigt at se ved at sove en gang, når den optimale tid falder i søvn, når vi skal stå op på et bestemt tidspunkt om morgenen. Og det gør endnu mere fornuftigt at sove så ofte som muligt. Enhver, der sidder om aftenen, før den bærbare computer kan købe et briller, der filtrerer det blå lys. Men et af de mest effektive midler til at finde i en god nats søvn er at slukke for alle skærme to timer før. Hvis du vil støtte kroppen så for at berolige nervesystemet og producere sovehorse melatonin, kan du få krop, sind og sjæl med yin yoga, genoprettende yoga eller yoga nitra for at komme til hvile.

Enhver, der huler alt dette, vil helt sikkert skabe et miljø, der gør sygdomme vanskelige at tilmelde sig. Men mest af alt vil du føle dig godt. Og det er også en vigtig faktor for stærke forsvar.

Tekst: Ranja Weis
Billeder: Yesim Yuva, Lena Fuchs