dariadaria im Interview: "Wir haben nur noch 12 Jahre Zeit"

Dariadaria i interviewet: "Vi har kun 12 år"

Langsom i stedet for hurtigt - messe i stedet for fortjeneste:I interviewet forklarer Miljøaktivist og Fair Fashion Blogger Maddie Alias Dariadaria. os, hvorfor og hvordan vi alle kan bidrage til noget til en ændring i modeindustrien.

Hvert år laves 100 milliarder tøj. Miljøpåvirkning opstår over hele livet af et tekstil: fra råvareproduktion og produktion af fibre over tekstilproduktion, brug til bortskaffelse. Næppe nogen anden industri er nødvendig så meget vand som i beklædningsindustrien. Så at producere et kilo stof op til 100 liter forbruges. Mest vand, som folk forbruger, men de kommer ikke til ansigt. Mængden af ​​vand indeholdt i et produkt eller en tjeneste og anvendt til produktion kaldes derfor "virtuelle vand". Især meget af dette "usynlige" vand forbruges i produktion af tøj.

For at minimere miljøpåvirkningen er "Fair Fashion" blevet udviklet i modeindustrien som en modmølighed til den såkaldte "hurtige mode". Dette handler ikke kun om materialer, men en hel række aspekter forbundet med bæredygtighed, som f.eks. Afkald på børnearbejde, levende lønninger, ingen overdreven arbejdstid eller dyrevelfærd. Fordi smukke mode ikke bør opstå under grimme forhold.

En af pionererne på bæredygtig måde er den wienske aktivist Madeleine Alizadeh (29) alias Dariadaria. Hun har udvekslet konventionel mode mod grøn, retfærdig mode og er den mest berømte Fair Fashion Inflycer. Det viser, hvilket stort udseende der kan transporteres med bæredygtige etiketter og er det bedste eksempel på den bæredygtige mode og modebevidsthed udelukker ikke. I interviewet forklarer hun hvorfor og hvordan vi alle kan bidrage til noget til en forandring i modeindustrien.

 

 

Hvad gør dig meget stor med udsigt til fremtiden for vores planet?

IPCC-rapporten (mellemstatsligt panel om klimaændringer, verdensklima), der optrådte i efteråret 2018, forbereder mig på. Dette siger, at vi kun har 12 år til at modvirke opvarmning.

 

Hvorfor skal vi skabe mere bevidsthed om bæredygtighed på mode?

Tekstilindustrien er den anden ærmer, ifølge olie. Mængden af ​​tekstiler, der på markedet årligt og bringes i omløb, er ikke længere bærbar. Ud over de økologiske faktorer spiller udnyttelsen af ​​mennesker og dyr en vigtig rolle. Køb af Fair Fashion er absolut en feministisk affære for mig. Hvis man ikke hævder rettigheder for sig selv, er de andre kvinder ikke givet, man må stille sig selv spørgsmålet om, hvad en feminisme er liv, hvor man køber tøj af kvinder, der ikke stemmer, og ingen rettigheder som barselsbeskyttelse, social sikring, retfærdig løn eller humane arbejdstimer.

 

Hvordan kunne man skabe denne bevidsthed om bæredygtig mode i samfundet?

Det er et godt spørgsmål at besvare dig så kort. En mulig tilgang er at henlede opmærksomheden på folk, at modeindustrien har indflydelse på miljøet og skal skifte lidt langsigtet. Det store problem er, at vi ikke engang ved, hvad f.eks. 1 meter stofomkostninger, vi ser bare ikke længere et forhold. Ved at præcisere unge i skole og forklarede produktionscykler, samt værdien af ​​et fremstillet produkt, præciseres, kan vi skabe en bevidsthed om bæredygtighed.

 

Hvad er din mening en udfordring?

Udfordringen er at sensibilisere folk til et bevidst og tilstedeværelsesforbrug. Det betyder, at du er opmærksom på kvalitet, overvej hvor ofte du vil bære dit beklædningsgenstand, og tænk på købet af tøjet, hvor og under hvilke omstændigheder disse blev produceret.

 

Troede du modindustrien har ændret sig de seneste år?

Jeg tror, ​​at modebranchen helt sikkert har ændret sig af den positive tendens for bæredygtighed. Trend du ikke behøver at se en negativ. Han kan gå i den rigtige retning. Denne udvikling har den konsekvens, at flere og flere virksomheder kommer ind i det stramme. Fabrikanterne har brug for at skabe mere gennemsigtighed langs deres forsyningskæde og samtidig at være økonomisk vellykket, reducere deres negative indvirkning på miljøet og modvirke klimaændringer.

 

Kan man tale om en gennemsigtighed i tekstilindustrien, eller er virksomheder endnu ikke så langt?

På dette tidspunkt er vi absolut ikke ankommet endnu. Jeg tror, ​​at du ikke kan tale om gennemsigtighed i modebranchen. På den ene side, fordi forbrugerne ikke ved, hvordan kompleks er en værdikæde. På den anden side, men også fordi virksomhederne ikke videregiver dem ærligt for forbrugerne.

 

Hvordan vil du se et muligt system for dig at revolutionere tekstilindustrien?

En god strategi for vores generelt kapitalistiske system er begrebet EF-økonomi. I øjeblikket har virksomheder skattefordele ved at producere dem billige og udnytter. På grundlag af Fællesskabets økonomi kunne man dog indføre, at skattebyrden kun reduceres, når et selskab producerer godt og etisk. Virksomheden ville så nødt til at lytte i en slags balance, som han har foretaget for miljøet, mennesker og dyr. Så ville man tilgive punkter for foranstaltningerne og evaluere virksomheden baseret på en matrix og beslutte, hvor stor skattelettelsen er. Efter min mening er dette et meningsfuldt eksempel på, hvordan man skaber incitamenter for virksomheder til at producere bæredygtigt.

 

Du bruger meget hjerteblod til forskellige emner, integration, dyr og naturbevarelse, der er emner, hvor du også skal øve i tolerance?

Selvfølgelig må jeg øve mig selv i alle emner med tolerance, selv med mig. Nogle gange må jeg indrømme, at jeg ikke konstant kan leve det ideelle, for mig. Men hvis alle ville pakke i forbindelse med forbrug lidt på deres egen krave, så ville der være et stort skridt. For eksempel kunne vi begynde at købe kun halvt så meget eller kun halvt så meget kød. Vi bringer allerede meget i gang. Du skal øve tolerance for intolerance over for. Du kan ikke altid gøre alt perfekt, og andre mennesker er ikke perfekte.

 

Har konfrontationen med yoga ændret dem?

Yoga er absolut en vigtig undervisning i mit liv. Princippet om Ahimsa. (SANSKRIT for den ikke-overtrædelse), ikke-vold, min komplette ernæringsmæssige konvertering til veganer og sindet til mig og mit miljø, der bragte min yoga praksis, har gjort mig rigere indad. Gennem yoga-praksis lærte jeg meget om at håndtere mig selv og mine medmennesker. Yoga giver mig plads til fejl, for selvkærlighed, for humor og sindsro. Dette hjælper mig i mange livssituationer.

 

Hvad er din vision for fremtiden for mode?

Jeg ønsker, at forsyningskæderne i mode bliver gjort gennemsigtige, etiske og økologisk retfærdige.

 


Om Madeleine.

Den østrigske Madeleine Sophie Daria Alizadeh lancerede sin livsstilsblog "Dariadaria" i 2010 og blev en af ​​de mest læste bloggere i den tysktalende region inden for meget kort tid. Siden 2013 har hun været dedikeret til bæredygtig og retfærdig måde, taler om mindfulness, mere bevidst liv og lærer yoga. Wiesser har gennemgået en ændring fra livsstil til socialt kritiske emner gennem årene.

I sin podcast "et sindigt rod" taler hun om bæredygtighed og feminisme. Madeleine skriver en kolonne for "The Wiensese" og forekommer i hele Europa som højttaler på innovationskonferencer som TED-forhandlingerne. I foråret 2018 var hun også gæst i Europa-Parlamentet til at deltage i plenarforhandlingen om forbud mod engangsplast for at beskytte oceanerne. For at gøre opmærksom på flygtninges humanitære beliggenhed, rejste Alizadeh til Jordan og Irak.

På sin Ghana-tur gjorde hun hende stærk til bæredygtig dyrkning af palmeolie, for hvilken ingen regnskove må dø. I Indien besøgte hun kvinder, der hentede i Madhya Pradesh økologisk bomuld og personligt overbeviste sig fra den biologisk dyrkede bomuldsfabrik, der blev et beklædningsgenstand. I Patagonia satte hun ud på stedet et billede af, hvilken bæredygtig og retfærdig uld normalt betyder. Du er ikke en måde for langt. Madeleine Alizadeh tager ansvar og bruger sin popularitet til at informere, inspirere og mest af alt for at flytte.