Interview mit Yoga Influencerin Sara Ticha

Instruktør: Yoga influencer Sara Ticha

Sara Ticha er yoga lærer og influencin. Hun har også udgivet en bog om journalering. Hun praktiserer regelmæssigt selvkærlighed, yoga og meditation og lader os dele kanal på hendes instagram. Vi talte til Sara om hendes passion for yoga, journal og rutiner.

 

Kære Sara, har du en særlig morgenrutine, der begrunder dig for dagen?

Sara: i morgen er hellig for mig, for så kan jeg være mit mest kreative selv. Jeg står normalt op klokken seks, og da mine klasser ikke starter før omkring 7:30, har jeg nok tid og hvile til at drikke min kaffe eller te. Jeg kan godt lide at læse i en yndlingsbog eller tilmelde mig et online kursus hvert par måneder. Min morgen slutter med en meditation eller journalføring. For at være forberedt på den nye dag, jeg tjekker mine personlige behov, før jeg starter med begynd mine forpligtelser.Hvis du havde mulighed for, som jeg gjorde i dag, da vågne op på vores placering i det solrige Munchen, vil jeg anbefale en morgen gåtur.

Hvornår startede du yoga, og hvad fik dig til at gøre det?

Sara Ticha praktiserer yoga

Sara:Jeg begyndte at spille tennis, da jeg var fem år gammel. Da dette var en ensidig sport, havde jeg problemer med mine knæ. Så i en alder af 17 indskrev min mor mig i en Iyengar Yoga klasse. Det var et kursus, hvor bevægelserne skulle praktiseres med præcision, og positionerne skulle holdes i fem minutter. Først var det ikke så spændende for mig, men efter det følte jeg mig godt. Derudover blev jeg inspireret af læreren, en kvinde mellem 60 og 70 år. Hun var så optimistisk, fleksibel og venlig, det var det, der tiltrak mig, og siden da er jeg faldet for yoga.

Tre år senere deltog jeg i en yoga tilbagetog, og der fandt jeg øvelsen overvældende. Læreren fik mig til at prøve bevægelser, som jeg oprindeligt troede, jeg slet ikke kunne gøre – når jeg begrænsede mig, opmuntrede hun mig "hvorfor prøver du ikke at køre barrikaden ud af dit hoved, prøv det" og pludselig begyndte jeg at gøre fremskridt. Det var den sejeste ting, jeg nogensinde har oplevet, og det var klart for mig: Jeg vil gøre yoga for Træning resten af mit liv. Og nu praktiserer jeg forskellige typer asanas hver dag.

Hvad er din yndlings yoga stil?

Sara: det afhænger af læreren. Hvis jeg er på samme bølgelængde med personen foran mig, giver det mig virkelig fornøjelse at øve med hende. Det være sig en udfordrende, svedig Vinyasa strøm eller en super blid Yin yoga samt mantra sang og meditation.

Du er ikke kun kendt som yogalærer, men også som influencer. Du er en inspiration for mange kvinder. Hvad er din personlige hemmelighed af lykke at være så positiv?

Sara Ticha i stretching

Sara: for at være tilfreds med dig selv er det vigtigste at skabe plads til afslapning, at fodre kroppen ordentligt, at forblive hydreret og regelmæssigt gå ud i den friske luft. Socialt samvær er også afgørende for dit velbefindende. Så sørg for at holde kontakten med dine kære, dine energidonorer, så at sige. Glem ikke at afsætte tid til at være alene med dig selv. Og: glem ikke taknemmelighed, påskønnelse hvad du har. Anerkend dine behov, som er vigtige, og lær at give slip på overfladiske forhold. Fokuser på, hvad der er godt for dig.

Du har for nylig offentliggjort en journalguide"dato med dig selv". Kan du kort forklare journalføring, og hvorfor du anbefaler det?

Sara: efter at have gennemgået en udfordrende tid i mit liv selv, jeg begyndte at journalisere. Det tillod mig at udtrykke ting, som jeg ikke kunne tale om, fordi journaling er et specielt selvterapiværktøj, der giver os mulighed for at komme i tættere kontakt med os selv. Men da vi ikke kan skrive så hurtigt som vi tror, begynder vi at opfatte vores tanker tydeligere, da vores tankeproces sænker. Vi kan derefter beslutte, hvordan vi vi ønsker at se på vores forskellige følelser. Normalt er dette det sværeste, da alt, hvad vi skriver, skal lyde positivt. Men sandheden er: vi behøver ikke nødvendigvis at komme til en konklusion, Vi kan udelade tingene. Det kan være en vilkårligt skrevet sætning eller noget, som du måske bare vil sige til dig selv. Som en god ven kan vi opmuntre os selv, for det meste er vi for hårde på os selv. Journalføring er en fantastisk værktøj til at lukke med vores fortid og samtidig forme vores fremtidige selv, hvilket er fantastisk.

Hvilke værktøjer til mindfulness vil du anbefale for nemt at integrere dem i vores hverdag?

Sara: Journaling, meditation, bevægelse - du bør helt sikkert flytte din krop regelmæssigt. At blive inspireret til at blive og uddanne dig selv nærer din ånd. Og det er meget vigtigt: prøv ikke at være glad og taknemmelig hele tiden. Det er OK at være trist eller vred nogle gange, hvis din hverdag ikke går som du forestiller dig det. Ingen af disse opfattede følelser er dårlige. Gør plads til hvad du føler.

Sara Ticha omfavner afslappet

På hvilke øjeblikke føler du dig forbundet med dig selv?

Sara:Under alle omstændigheder om morgenen er dette min mest hellige tid, men selv om aftenen har jeg skabt en sund rutine for mig selv, før jeg går i seng. Jeg bruger ikke min telefon, når jeg har morgen-og aftenundervisning. Mit bedste scenario er at læse en bog eller gå en tur før jeg går i seng.

Folk bør bevidst beskæftige sig med den energi, der er til rådighed for dem. Energidonorer og energitagere er imidlertid et koncept, som mange har deres vanskeligheder med. Hvem og hvad er dine energidonorer, og hvordan integrerer du dem i din hverdag?

Sara: mine energidonorer er alle mine rutiner nævnt ovenfor og bestemt udvælgelsen af mennesker, der styrker mig og giver mig energi. Det er vigtigt at sige "nej" fra tid til anden, når du genkender dette i dig selv. Måske første gang kan være ubehageligt for dig, men du bør bruge din energi klogt, så vær venlig ikke at være en "folk pleaser".

Hvad anbefaler du til dem, der lige er begyndt at mentalt håndtere deres nye orientering?

Sara: At forblive nysgerrig og fordomsfri, der er så meget at lære og opdage. Derudover er det vigtigt at søge hjælp. Andre kan støtte dig ved at bære byrden med dig, og når sårende hændelser fra fortiden kommer op, behøver de ikke løses af sig selv. Tag dig tid og vær opmærksom på de forbindelser, som disse bringer med sig, og frem for alt: vær altid hensynsfuld over for dig selv.

Vi er meget glade for, at vi var i stand til at vinde dig over for vores image shoot. Hvordan har du det med at arbejde med MANDALA?

Sara: Jeg nyder virkelig mit samarbejde med MANDALA. For det første er MANDALA et firma, der er opmærksom på dets globale indvirkning, og for det andet er jeg glad for at støtte et så venligt og attraktivt brand. De positive oplevelser med MANDALA-teamet var også vigtige for mig. Da jeg kender virksomhedens værdier og menneskerne bag det, MANDALA-stilarterne er simpelthen blevet kære for mit hjerte. Jeg kan godt lide at bære dem – ikke kun i yogapraksis, men også i hverdagen.

Interview: Eva Poll