Materialkunde: mehr wissen, besser kaufen

Materiel videnskab: mere viden, køb bedre

Når du søger efter den nye yndlingsdel, skal du bare kontrollere, hvilke materialer det er lavet af. Hvem ved det ikke? En meget vigtig faktor, især med sportsbeklædning, er en åndbar-aktivElastisk og hurtigt rydende stof. Mens udtryk som Jersey eller Sweat for det meste vises i produktbeskrivelsen, har vaskeinstruktionerne pludselig kun bomuld eller modal. På en eller anden måde forvirrende. Men hvor er der nøjagtigt forskellen?

Hvad er materiale faktisk?

Først og fremmest skal det skelnes mellem materialet og fremstillingstypen. Materiale betyder, hvad stoffet er lavet af, og det er også det, der kan læses i etiket på tøjet.

Materialer er grundlæggende differentieret i: 

  • Dyrefibre som uld og silke
  • plantefibre som bomuld og linned
  • Kemiske fibre såsom cellulose og syntetiske stoffer

Hvilke materialer er der?

Mange forskellige materialer bruges i modebranchen, nogle af dem er mere almindelige og meget kendte, andre kun for meget specielle produkter. Hos Mandala bruger vi disse materialer:

Bomuld

Bomuld er den mest anvendte fiber i tekstilindustrien. Deres andel er omkring 50 %. Der skal være en særlig note ØkologiskBomuld er placeret, fordi den konventionelle plante forårsager en stor del af verdens forurening af pesticider. Hos Mandala bruger vi kun certificeret organisk bomuld for at sikre, at vores miljømæssige stoffer skader så lidt som muligt.

Tencel outfit

Lyocell

Dette materiale er også kendt som Tencel ™ og er en fiber lavet af naturlige bæredygtige råvarer industrielt. Her tjener træ som grundlag og dermed fiberen, som ofte findes i sportsområdet takket være deres ydelsesegenskaber, er bionedbrydeligt. Materialet er især åndbart og tørrer hurtigt.

Modal

Materialet opnås fra bøg træcellulosefibre. Det chinned træ skæres i små chips, og cellulosefibre fjernes. Produktet spundet derefter maskine over dyser. Modal er især blød og ligner viskose eller silke.

Elasthan

Elasthan er som en slags gummiproduktion, der er indarbejdet i stoffet og sikrer, at det tilsvarende stykke tøj gentagne gange trækker sig tilbage i den originale form. Normalt er Elasthan-indholdet 2-10% og er visuelt usynligt, bortset fra en let glans. Især med aktivt slid, som er stramt, er Elasthan vigtig for elasticitet.

Cupro

Den delikate fiber er et naturligt produkt lavet af cellulose, der i vegetabilske cellevægge ogBomuldstager af tekstilindustrien kan findes. I en speciel proces opløses og behandles dette til et garn. Om vegansk silke og alt hvad du har brug for at vide, Du kan også finde et detaljeret blogindlæg her.

Bio-polyamidantøj

Polyamid

Polyamid ligner polyester og også en kunstfiber, der normalt er lavet af olie. På Mandala er vi imidlertid afhængige af biopolyamid. Det innovative materiale er lavet af ricinusolie og har således et naturligt råmateriale som oprindelsen. En speciel proces sparer vand og CO2 under produktionen. Bio-baseret polyamid har mange gode ydelsesegenskaber. Det er blandt andet hurtigt -tørrende, åndbar og lugtfri. Du kan læse mere om vores organiske polyamid her.

Polyester

Polyester fungerer som en paraplybetegnelse for alle materialer og også stoffer, der består af polyesterfibre eller garn. Det er en kunstfiber, der kan fremstilles af forskellige plast. Vi bruger en genanvendt polyester, der frigør miljøet pr. Logning på 12 kastede kæledyrflasker. Yderligere råvarer såsom olie er ikke påkrævet til dette. Genanvendt polyester har åndbar og udelukkende hud -venlige egenskaber mod dets dårlige omdømme.

Hvordan finder jeg det rigtige materiale?

Som i eksemplet med bomuld kan produktionen og kvaliteten af ​​materialerne variere meget. Så det er bestemt værd at se nøje. Der er forskellige certifikater for hvert materiale, der overvejer kvalitet, oprindelse og hele fremstillingsprocessen. Ved hjælp af disse certifikater kan du kontrollere, om et produkt opfylder dine krav. Du kan læse alt om vores certificeringer her.

Og hvad er et stof til sidst? Vi vil også forklare dette for dig på vores blog snart.