Unsere Autorin Ranja Weis über die wirkliche Bedeutung von Meditation beim Yoga

Vores forfatter Ranja Vier om den virkelige betydning af meditation i yoga

Mange mennesker i dag forbinder yoga med akrobatik, mens andre aspekter som spiritualitet og mindfulness tager bagsædet. For Mandala Testimonial Ranja er disse komponenter i yoga imidlertid også af stor betydning.

Ranja er en af de mest berømte yogamodeller og de bedste Yin yogalærere i Tyskland. Som Vidnesbyrd for Mandala skriver hun regelmæssigt om sine oplevelser og sit liv med yoga.

Mange mennesker i dag forbinder yoga med akrobatik, mens andre aspekter som spiritualitet og mindfulness tager bagsædet. For Mandala Testimonial Ranja er disse komponenter i yoga imidlertid også af stor betydning. I denne artikel beskæftiger hun sig med udviklingen af yoga og beskriver, hvorfor det er særligt vigtigt for yogalærere at have selvbevidsthed med meditation.

Yoga i dag: kroppen i forgrunden

Hvis du kigger lidt rundt i dag under udtrykket" yoga " i de sociale netværk, kan du hurtigt få indtryk af, at disse hovedsageligt er fysiske, ofte meget akrobatiske øvelser. Kroppen - i en bestemt yogastilling-er tydeligt i forgrunden. Faktisk er dette imidlertid en udvikling, der først tog form i det 19.århundrede.  Den indiske yogalærer Krishnamacharya," far til moderne yoga", vidste ifølge sin egen Hans egen guru Ramamohan Brahmachari hævder omkring 3000 stillinger, hans egen guru Ramamohan Brahmachari hævder 8000. Dette indvarslede en alder af Hatha Vinyasa Yoga. Men hvad var betydningen af holdningerne før det?

Hatha Yoga i fortiden: sindet i forgrunden

I de få tekster, der beskriver, hvordan Hatha yoga blev undervist fra det 10.til det 18. århundrede, var asana en ret ubetydelig del af øvelsen. Det handlede snarere om at forberede kroppen til at sidde stille for at fordybe sig i en meditativ tilstand og få viden og befrielse. Du kan dog kun gå videre til sådanne områder, hvis du sidder i længere tid. For eksempel i en 10-dages Vipassana tilbagetog ifølge S. N. Goenka.

Meditation - gammel indisk maleri og munk

Selvbevidsthed med meditation er især vigtig for yogalærere

I dagens sædvanlige 10-minutters meditationer i forbindelse med yogaklasser (hvis overhovedet), vil man hellere ikke have sådanne oplevelser. Men disse er især vigtige for dem, der ønsker at undervise i yoga: at sidde, indtil alle dine egne emner er kogt op, sindet er trængt ind, de forskellige lag i kroppen er renset, og intet står i vejen for enhedsoplevelsen. Dette kræver mod, udholdenhed, disciplin, ærlighed med dig selv, kærlighed og vilje til at give alt. At kaste alt i balance for dette øjeblik af lyksalighed, dette ene øjeblik af magi.

Først da har den lærte viden fundet sin plads inde, og man kan videregive denne viden autentisk på grund af ens egen dybe selvoplevelse. Imidlertid tilbydes denne form for selvoplevelse i meget få yogalæreruddannelseskurser. Du skal kigge efter dem uanset. Og alligevel er det så vigtigt for en dyb, omfattende forståelse og oplevelse af yoga.

Meditation af Ranja