Vegane Mode: Gekommen um zu bleiben

Vegansk mode: kom for at blive

Produktionen af ​​tøj fra etiske og økologiske aspekter overvejes i stigende grad.Et andet vigtigt aspekt afsløres i stigende grad: dyrelidelse. Vi forklarer, hvorfor vegansk mode ikke kun er godt for dyrene, men også for miljøet, og hvordan du kan se vegansk tøj.

Mere og mere betragtes produktionen af tøj ud fra et etisk og økologisk synspunkt. Alle involverede i produktionskæden skal have en fair betaling modtaget og modtaget humane arbejdsvilkår arbejde. Derudover skal stofferne være så bæredygtige som muligt og produceret på en miljøvenlig måde er. I stigende grad kommer et andet vigtigt aspekt også frem: dyrelidelse. Vi forklarer, hvorfor vegansk mode ikke kun er godt for dyrenemen også for miljøet, og hvordan du kan genkende vegansk tøj.

Synlige dele af animalsk oprindelse

Pels, læder, Dun, uld, silke og co. Er allerede et absolut no-go, når man køber tøj til mange. Dyr er ofte opdrættet kun til tekstilproduktion og opbevares under dårlige forhold. Hvis du vil undgå disse ingredienser, når du køber, kan du undgå dem relativt let og ty til alternative produkter. Desværre er mange dyrekomponenter kun svært at identificere. For eksempel er læderpletter ofte knyttet til jeans. Til jakker og bluser kan knapper lavet af horn eller perlemor have været brugt. Et kig på etiketten hjælper her. Noten "indeholder ikke-tekstildele af animalsk oprindelse" afslører, at tøjet ikke er vegansk.

Dyrekomponenter er ikke altid genkendelige

Selv dem, der omhyggeligt tjekker tøjet og læser etiketten, kan desværre ikke være sikre på, om tøjet faktisk er vegansk. Fordi også Farvestoffer, bindemidler eller klæbemidler indeholder ofte dyrekomponenter. Dette behøver ikke at påpeges, så det desværre ikke er klart for forbrugeren, om et tøj er vegansk. Hvis du vil spille det sikkert, skal du spørg producenten. Hvis dette er for dyrt for dig, kan du kontakte dyrevelfærdsorganisationen PETA for at finde ud af, hvem der laver vegansk mode. Hun giver en særlig "Godkendt Vegansk" Etiket til veganske modeproducenter, på grundlag af hvilke det umiddelbart kan genkendes, om tøjet er vegansk. Her kan du finde alle oplysninger og du kan se, hvem der tilbyder vegansk tøj.

Veganer - af hensyn til miljøet

Ikke kun dyrets lidelse er en vigtig grund til at skifte til vegansk mode. Miljøet bør heller ikke ignoreres. Som Dyrehold bidrager væsentligt til CO2-balancen. Især kvæg er skadelige for miljøet, fordi Metan er meget mere skadeligt end kulsyre. I modsætning til den udbredte antagelse om, at læder er et "affaldsprodukt" fra kødindustrien, opdrættes omkring 40% af Kvæget udelukkende til læderindustrien.

MANDALA bliver veganer

Dyrevelfærd og miljø er også vigtige for os, og derfor har vi dispenseret med merinouldstrik siden foråret 2019. Siden da har vores yogamode været helt vegansk vi er stolte af PETA tildelt det godkendte veganske mærke er. På denne måde kan vi fremhæve vores engagement over for mennesker, dyr og miljøet endnu bedre og hjælpe forbrugerne med at træffe en bæredygtig og etisk beslutning, når de handler. Kæledyrsvenlige Yoga Bukser og Yoga Toppe du kan finde det i vores online shop.