Materialkunde - Tencel in der Yogabekleidung von Mandala

Motorologi - Tencel i yoga tøj af mandala

Tencel er en såkaldt "menneskeskabt cellulosefiber", det vil sige en fiber fremstillet af naturlige råmaterialer industrielt produceret. Den er lavet af asiatisk eukalyptus træ fra bæredygtigt skovbrug og er biologisk nedbrydelig.

Mandala Yoga Fashion - Grøn Chic på sit bedste Du læser Motorologi - Tencel i yoga tøj af mandala 2 Minut Blive ved Bio Fashion.

Hvad er Tencel?

Tencel er en såkaldt "menneskeskabt cellulosefiber", det vil sige en fiber fremstillet af naturlige råmaterialer industrielt produceret. Den er lavet af asiatisk eukalyptus træ fra bæredygtigt skovbrug og er biologisk nedbrydelig.

Fiberen har en usædvanlig glat overflade med silkeagtig håndtag, varmes næsten lige så godt som fåreskovl uld, der ligner linned og absorberes som bomuld. Til dette formål er Tencel også vådt ekstremt rivebestandigt og dermed et meget slidstærkt materiale.

Hvordan er Tencel lavet?

  • For det første gennemblød små uddrag af Eucalyptus Wood for at frigøre pulpen.
  • Den således opnåede pulp blandes med det ikke-toksiske frigivelsesfilter nmmo og vand.
  • Massen opvarmes derefter under vakuum og fjernes således vandet, indtil cellulosen opløses og danner en spindelopløsning.
  • Dette filtreres og presses af spinnerets. Derefter kommer det ind i et spindebad, hvor fibrene produceres.
  • Det særlige træk ved produktionen af ​​lyocell er den næsten komplette cykelstyring af det anvendte opløsningsmiddel. Dette kan let fjernes fra fiberen ved sin gode vandblandingskapacitet og er miljøvenlig såvel som biologisk nedbrydeligt.

Tencel er miljøvenlig

Den nye cellulosefiber Lyocell tilbyder et godt, økologisk meningsfuldt alternativ til andre kemiske fibre og også til bomuld.
  • Udgangsmaterialet til fremstilling af Tencel er Eucalyptus Wood fra bæredygtigt forvaltede plantager i Sydafrika. Områderne til dyrkning er dårligt eller ikke egnet til landbrugsbrug til fødevaredyrkning. Eucalyptus vokser hurtigt og i modsætning til konventionelt dyrket bomuld uden kunstig kunstvanding og pesticider.
  • Det bruges til at anvende en state-of-the-art metode fremragende fra EU med den europæiske miljøpris med en produktionscyklus på 99,7%.
  • Det anvendte opløsningsmiddel er også fuldstændig giftfri.
  • Ved fremstilling af Tencel anvendes kun en brøkdel af mængden af ​​vand, som anvendes til fremstilling af andre kemiske fibre. Bomuld kræver også ca. 10-20 gange mere vand.
  • Tencel er biologisk nedbrydelig, så kompostabel.

Tencel på Mandala Fashion

På Mandala finder du yoga bukser, toppe og trøjer fra Tencel. Oplev vores Tencel Collection